ARHIVA VESTI

Vrla nova 2061.

Sa predstavom VRLA NOVA 2061. reditelja Bobana Skerlića i dramaturga Milene Depolo, u utorak, 17. maja, na Velikoj sceni, gostuje Narodno pozorište • Narodno kazalište • Népszínház Subotica. Predstava „Vrla nova 2061.“ se bavi društvom koje nas ugrožava, u kojem tabloidi kreiraju javno mnjenje i u kojem su rijaliti zvezde uzori mladima, gde se diplome kupuju na pijaci. Govori i o društvu u kojem subotičko Narodno pozorište priprema predstave u potpuno neadekvatnim uslovima napuštene fabrike “Mladost”. Autori predstave pokušavaju da pronađu načine borbe protiv društva u kojem danas živimo. U predstavi igraju: Vesna Kljajić Ristović, Jelena Mihajlović, Minja Peković, Vladimir Grbić, Milan Vejnović, Srđan Sekulić. “Dobro je što još postoji pozorište. To je jedino mesto gde možemo glasno da vičemo o tome kako se osećamo u svetu koji nas okružuje. I da znamo da će nas neko čuti. Ili bar da imamo iluziju o tome. Jedino što nad nama lebdi opasnost da ni pozorišta vrlo brzo više neće biti. To će onda zaista biti kraj sveta.”
Milena Depolo

Više o predstavi pogledajte ovde.

utorak, 10.05.2016.

Gogoland - razgovor sa glumcima

Obaveštavamo dragu publiku da će se nakon predstave GOGOLAND po motivima književnog dela Janoša Hercega u režiji Andraša Urbana, u petak, 13. maja, na Velikoj sceni, održati razgovor sa glumcima - o predstavi i o Pozorištu.

ponedeljak, 09.05.2016.

Nagrade na 66. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Žiri 66. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, u sastavu:
Biljana Keskenović
Dejan Sredojević
Branislav Nedić

nakon jedanaest odgledanih predstava u zvaničnoj konkurenciji doneo je odluke da se

- Nagrada za najbolju dramsku predstavu u celini dodeli predstavi 
„Julije Cezar“ Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića, u koprodukciji Grad Teatra City Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorišta Sombor
Odluka je doneta jednoglasno.

- Nagrada za najbolju predstavu za decu u celini dodeli predstavi 
„Devojčica koju su svi voleli“ Lazara Ervina i Marka Roberta, u režiji Gabora Tengeja, Dečjeg pozorišta Subotica.
Odluka je doneta jednoglasno.

- Nagrada za najbolju režiju dodeli Kokanu Mladenoviću za predstavu “Julije Cezar” Vilijama Šekspira, u koprodukciji Grad Teatra City Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorište Sombor
Odluka je doneta jednoglasno.

Glumačke nagrade:
Saši Torlakoviću za više uloga u predstavi „Julije Cezar“ Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića,u koprodukciji Grad Teatra City Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorište Sombor.
Odluka je doneta jednoglasno.
Milici Janevski  za ulogu Marie Šmit u predstavi “Heimatbuch” (Knjiga o zavičaju), Kaće Čelan, Narodnog pozorišta Sombor.
Odluka je doneta jednoglasno.
Jeleni Minić za epizodnu ulogu u predstavi “Julije Cezar” Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića, u koprodukciji Grad Teatra City Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorište Sombor
Odluka je doneta jednoglasno.
Elviri Gal za ulogu Majke i Devojčice, u predstavi “Devojčica koju su svi voleli”, Lazara Ervina i Marka Roberta, u režiji Gabora Tengeja, Dečjeg pozorišta Subotica.
Odluka je doneta jednoglasno.

Najbolja scenografija –
Marija Kalabić za predstavu “Julije Cezar” Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića, u koprodukciji Grad Teatra City Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorište Sombor
Odluka je doneta jednoglasno.
Najbolji kostim – 
Tatjana Radišić za predstavu “Julije Cezar” Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića, u koprodukciji Grad Teatra City Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorište Sombor
Odluka je doneta jednoglasno.
Nagrada "Tihomir Mačković" 
pripala je predstavi za decu “Plavi Petar” Đule Urbana,  u režiji Emilije Mrdaković, Lutkarske scene Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Zrenjanin
Odluka je doneta jednoglasno.
Najbolja muzika –
Irena Popović za predstavu “Julije Cezar” Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića, u koprodukciji Grad Teatra City Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorište Sombor Odluka je doneta jednoglasno.
Nagrada mladom glumcu (nagradu dodeljuje Savez dramskih umetnika Vojvodine) -
Ivanu Đorđeviću za ulogu Galija Geja u predstavi “Čovek je čovek” Bertolda Brehta, u režiji Anđelke Nikolić, Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Zrenjanin.
pripala je predstavi “Devojčica koju su svi voleli” Lazara Ervina i Marka Roberta, u režiji Gabora Tengeja, Dečjeg pozorišta Subotica.
Odluka je doneta jednoglasno.
Specijalnu nagradu za pravilnost i lepotu scenskog govora pripala je ansamblu predstave “Julije Cezar” Vilijama Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića u koprodukciji Grad Teatra City Budva, Centra za kulturu Svilajnac i Narodnog pozorište Sombor

subota, 16.04.2016.

66. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine u Somboru

Narodno pozorište Sombor domaćin je 66. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine koji će se održati od 11. do 16. aprila 2016. godine.
Od 1947. godine Zajednica profesionalnih pozorišta Vojvodine organizuje Susret profesionalnih pozorišta Vojvodine koji je 2002. godine prerastao u Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, kao najznačajniju i najstariju pozorišnu manifestaciju te vrste u zemlji, koja, na osnovu mišljenja selektora, predstavlja izbor najboljih pozorišnih ostvarenja nastalih u Vojvodini tokom minule sezone.
Posle Subotice, Kikinde i Vršca, od 2005. godine do 2011., Narodno pozorište “Toša Jovanović” Zrenjanin, bilo je domaćin i suorganizator Festivala. Sledeća dva festivala, 2012. i 2013. godine, održana su u Kikindi, dok je festival 2014. održan u Subotici. 2015. godine domaćin je ponovo bila Kikinda.

Program Festivala možete videti i OVDE.

Biltene 66. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine možete pogledati OVDE
Bilten 1, 11. april 2016.
Bilten 2, 12. april 2016.
Bilten 3, 13. april 2016.
Bilten 4, 14. april 2016.
Bilten 5, 15. april 2016.
Bilten 6, 16. april 2016.

četvrtak, 07.04.2016.

Gostovanje Šabačkog pozorišta sa predstavom Perikle

Sa predstavom PERIKLE Vilijama Šekspira u režiji Nikite Milivojevića u četvrtak, 31. marta, gostuje Šabačko pozorište. Reč je o bajkovitoj drami koja donosi fantaziju i nadrealnost koje imaju blisku vezu sa našom stvarnošću. Scenograf predstave je Nikita Milivojević, kostimograf Jelena Stokuća, a kompozitor Kosta Pavlović. U predstavi igraju: Aneta Tomašević, Sonja Milojević, Zoran Karajić, Ervin Hadžimurtezić, Dejan Šarković, Vladimir Milojević, Deana Kostić, Miloš Vojnović, Strahinja Barović i Kristina Pajkić. Predstava se igra na Velikoj sceni sa početkom u 20 časova.

sreda, 30.03.2016.

Promocija knjige "Prava istorija sveta"

U ponedeljak, 28. marta, biće predstavljena knjiga PRAVA ISTORIJA SVETA autora satiričnog portala Njuz.net u izdanju izdavačke kuće „Laguna“. Ovo je treća knjiga autora satiričnog portala Njuz.net („Ovo nam možda nije trebalo i „Knjiga za sajam“). Promocija će se održati na sceni Studio 99, sa početkom u 20 časova.

petak, 25.03.2016.

Šesta premijera u sezoni 2015/2016 - GOGOLAND

U utorak, 22. marta, zakazana je šesta premijera u sezoni 2015/2016. Reč je o predstavi GOGOLAND koja je autorski projekat reditelja Andraša Urbana po motivima književnog dela Janoša Hercega. Dramatrug predstave je Kata Đarmati, kompozitor Irena Popović, scenograf Andraš Urban, a kostimograf Marina Sremac. U predstavi igraju: Biljana Keskenović, Milica Janevski, Saša Torlaković, Branislav Jerković, Nenad Pećinar, Ivana V. Jovanović. Prva repriza predstave je u sredu, 23. marta. Predstava će se igrati na Velikoj sceni sa početkom u 20 časova.

četvrtak, 03.03.2016.

Gostovanje Kulturnog centra Inđija sa predstavom Bračna igra

U sredu, 9. marta, gostuje Kulturni centar Inđija sa predstavom BRAČNA IGRA Edvarda Olbija u režiji Dragana Nikolića. Ovaj komad na satiričan način komentariše i preispituje brak i bavi se analizom ljubavnog odnosa između muškarca i žene. U predstavi igraju Teodora Marčeta i Aleksandar Milković. Predstava će se igrati na sceni Studio 99 sa početkom u 20 i 30 časova.

sreda, 02.03.2016.

Ručni rad, gostovanje - OTKAZANO

Predstava RUČNI RAD Žan Klod Danoa u režiji Milana Neškovića, u produkciji Beoarta 2015., Beograd, gostuje u četvrtak, 10. marta. U predstavi igraju: Dara Džokić, Isidora Minić i Branka Šelić. „RUČNI RAD“ („Un ouvrage de dames“) je crno humorna priča francuskog pisca Žan Klod Danoa (Jean-Claude Danaud) o položaju žena koje ni ne shvataju da su žrtve svog okruženja (supružnika, ukućana, komšija, ljudi na poslu) i koje su izgubile svaku vrstu empatije prema sopstvenom životu, ali poseduju jako izraženu i iskrenu empatiju prema drugim ženama, što je svojevrstan apsurd. ...“ (Reč reditelja). Predstava se igra na Velikoj sceni sa početkom u 20 časova.

sreda, 02.03.2016.

Kad je opera srela film - OTKAZANO

Gala koncert KAD JE OPERA SRELA FILM... solista, hora i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad, održaće se u subotu, 12. marta, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića. Publika će imati priliku da uživa u atraktivnom programu operskih numera koji su činili muzičku osnovu poznatih filmova, kao i popularnih hitova filmske muzike. Koncert će biti održan na Velikoj sceni, sa početkom u 20 časova.

sreda, 02.03.2016.

U arhivi se nalazi 367 vesti.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

Biletarnica

radno vreme:
radnim danom - od 10 do 14 i od 18 do 20 časova
subotom - od 10 do 13 i od 18 do 20 časova

Telefoni: 025 436 373 | 062 24 80 20

POGLEDAJTE CENOVNIK


Prijava na e-mail listu

Ime i prezime:

Email:Prijava na sms listu

Ime i prezime:

Broj mobilnog telefona: