Miloš Jakovljević
Projekcija

Oblikovanje prostora: Boris Liješević
Snimanje i izrada video materijala: Miša Keskenović
Muzika i izvođenje muzike: Kristina Perić
Dizajn svetla: Boris Liješević i Stipan Petreš

Igraju:
Gordan Miljan Prljeta
Jasna Milijana Makević Mirkov
Mirko Branislav Jerković
Komšija (u video materijalu) Živorad Ilić
Kondukter (u video materijalu) Kristijan Kiš
Taksista (u video materijalu) Srđan Aleksić
Luda Vera (u video materijalu) Biljana Keskenović
Engleski i francuski spiker (u audio materijalu) Miloš Jakovljević

Projekcija je duhovita drama o tri studenta koja žive u studenskom domu. Gordan je student režije i treba da snimi svoj ispitni film, ali mu manjkaju ideje. Kao novi cimer mu stiže skromni, tihi i nežni Mirko koji je student arhitekture. U nedostatku ideja, a poukan Mirkovom zatvorenošću Gordan bukvalno postaje opsednut njegovim životom i počinje njegova projekcija Mirka. On počinje da ga tajno snima, čak i prati… Jasna, Gordanova devojka videvši šta se dešava, postaje očajna zbog Gordanove opsesije i sve saopšti Mirku.
 


Ne skrivajući se iza velikih tema, ne hodeći sa bilbordom koji kritikuje stvarnost o kojoj se toliko nužno i već sve zna jer je sva od trpljenja, Miloš Jakovljević stupa svojom duhovitom dramom "Projekcija" na scene profesionalnih pozorišta kao mlad pisac ali ne i kao nezreli posmatrač. O tome svedoči dijalog njegovih junaka, celovitost i zaokruženost događaja u drami, na način zreo a opet mlad. Samo se nepopravljivo zlonamernima ovaj skladan "ples" jednog mladića, o kojem još ništa ne znaju, sa "damom" njegove inspiracije i ideja, koja ga je odabrala, može učiniti ružnim. Ostali neka gledaju i uživaju...

Uglješa Šajtinac

Nagrade:
Na 14. Međunarodnom festivalu malih scena - monodrama Srpske u Istočnom Novom Sarajevu predstava je osvojila nagradu za predstavu u celini.
 

Inspicijent i sufler: Ninoslav Vranić

Projekat u autokedu: Jelena Kislovski Liješević
organizatori: Tijana Markovinović i Toplica Mandić