Od 7. do 10. juna, u Narodnom pozorištu Sombor, biće održan 31. Pozorišni maraton pod sloganom „Ko voli pozorište?“.
Za četiri festivalska dana biće odigrano četrnaest pozorišnih predstava od kojih su dve pozorišne predstave za najmlađu publiku. I ove godine, na pozorišnom Maratonu, gostovaće najatraktivnije predstave pozorišnih kuća iz Srbije, kao i pozorišnih kuća iz regiona.
U okviru pratećeg programa biće održana promocija knjige „Narodno pozorište u ogledalu vremena I i II deo“, Jelice Stevanović, kao i Tribina iz dva ugla - „Sedam vrsta ljubavi“ u kojoj učestvuju Vida Ognjenović, Mihajlo Pantić i Miljana Zrnić, medijator tribine.
31. Pozorišni maraton završiće se predstavom Narodnog pozorišta Sombor, SUMNJIVO LICE Branislava Nušića, u režiji Jagoša Markovića, kojom će biti obeleženo 25 godina izvođenja predstave.
Nakon toga, tradicionalno, publiku očekuje proglašenje glumca i glumice sezone, dodela nagrade „Iza kulisa“, a potom „cvetni udar“.

Na biletarnici Narodnog pozorišta Sombor, prodaja kompleta ulaznica, sa popustom od 30%, počinje u sredu, 3.maja, a pojedinačna prodaja ulaznica počeće u subotu, 20. maja.