Narodno pozorište Sombor počinje sezonu 2021/2022. novinom koju su svi dugo čekali - mogućnošću da publika (od 7. septembra) kupi svoje ulaznice online, na sajtu tickets.rs. Radujemo se što ćemo na ovaj način olakšati kupovinu ulaznica kako našoj publici koja dolazi i iz drugih gradova i država, tako i našim sugrađanima koji redovno posećuju Teatar.

Sa predstavom SEMPER IDEM Đorđa Lebovića, u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića, u subotu, 18. septembra, gostujemo na Danima židovske kulture u Osijeku. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, biće upriličena i izložba „Tragovi u 30 slika - somborski Jevreji u Holokaustu” čiji su autori Ljubica Bačić i Milka Ljuboja. Izložba se sastoji od štampanih podataka i fotografija o trideset jevrejskih porodica koje su nestale ili su se delimično vratile iz Aušvica.

Novu pozorišnu sezonu počinjemo u subotu, 25. septembra, jubilarnim pedesetim izvođenjem predstave TENOR NA ZAJAM Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević, a u petak, 29. oktobra, takođe, biće odigrano jubilarno, pedeseto izvođenje predstave TARTIF, autorski projekat Igora Vuka Torbice po motivima originalne Molijerove drame.

Početkom oktobra, biće nastavljene probe predstave KAŠTEL U JEZERU, po tekstu Nine Plavanjac, u režiji Marjana Nećaka. Premijera ove predstave očekuje nas za Dan Pozorišta, 25. novembra 2021.