Narodno pozorište Sombor počinje sezonu 2021/2022. novinom koju su svi dugo čekali - mogućnošću da publika (od 7. septembra) kupi svoje ulaznice online, na sajtu tickets.rs. Radujemo se što ćemo na ovaj način olakšati kupovinu ulaznica kako našoj publici koja dolazi i iz drugih gradova i država, tako i našim sugrađanima koji redovno posećuju Teatar.

Sa predstavom SEMPER IDEM Đorđa Lebovića, u dramatizaciji i režiji Gorčina Stojanovića, u subotu, 18. septembra, gostujemo na Danima židovske kulture u Osijeku. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, biće upriličena i izložba „Tragovi u 30 slika - somborski Jevreji u Holokaustu” čiji su autori Ljubica Bačić i Milka Ljuboja. Izložba se sastoji od štampanih podataka i fotografija o trideset jevrejskih porodica koje su nestale ili su se delimično vratile iz Aušvica.

Novu pozorišnu sezonu počinjemo u subotu, 25. septembra, jubilarnim pedesetim izvođenjem predstave TENOR NA ZAJAM Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević, a u petak, 29. oktobra, takođe, biće odigrano jubilarno, 50. izvođenje predstave "Tartif", autorski projekat Igora Vuka Torbice po motivima originalne Molijerove drame.

Početkom oktobra, biće nastavljene probe predstave IZ JEZERA ČOVEK MI JE NAPUNIO GRUDI SNOM, po tekstu Nine Plavanjac, u režiji Marjana Nećaka. Premijera ove predstave očekuje nas krajem novembra 2021.